Om Expressen

Expressen är en klassisk kvällstidning med liberal som politisk färg. Chefredaktör är Thomas Mattsson och VD är Bengt Ottosson.

Getingen

Getingen är Expressens symbol. Den har funnits på förstasidan sedan 1961. Den är en av Sveriges mest kända varumärken - den har sting!

 

Historik

Första numret kom ut den 16 november 1944. Tidningen kostade då 15 öre. Ett halvår senare var Expressen först i världen med nyheten om fred i Europa.  Fredsbudskapet blev Expressens genombrott. 1958 blev Expressen landets största dagstidning, och har sedan dess varit en av Sveriges ledande dagstidningar. 

Expressen, GT och Kvällsposten når 1,8 miljoner om man räknar ihop tidningsläsarna med webbläsarna.

 

Expressens bästsäljare

1973 Norrmalmstorgsdramat
1973 Sverige sörjer Kungen
1976 Kyssen! Kungen gifter sig
1986 Palme mördad
1991 Carola vinner schlager-EM, Sverige världsmästare i ishockey
1996 Eva och Efva gifter sig
2001 Terrorattacken mot World Trade Center 11 september
2001 Christer Pettersson erkänner Palmemordet för Gert Fylking
2003 Anna Lindh mördad

 

Nya medier

Expressens Digitala Medier är ett eget affärsområde inom AB Kvällstidningen Expressen med verksamhet på nätet och inom mobila tjänster. Expressen och TV4 startade i början av 2009 ett gemensamt bolag för mobila tjänster.

Senast uppdaterad: 2012-01-03 av joos

Populära frågor

Var beställer jag buntblock?

Buntblock finns att beställa via verktygslådan eller övriga tjänster.

Vad tjänar jag på att sälja kvällstidningar?

Din provision är 21,5 procent.

Var beställer jag buntsnöre?

Buntsnöre (1800 m) beställer du i vår webbshop. Logga in med ditt kundnummer och pinkod.

Var beställer jag plastskivor till löpsedelstavlor?

Om plasten till dina löpsedelstavlor har gått sönder kan du beställa nya i vår webbshop. Logga in med ditt kundnummer och pinkod.

Kan jag returrapportera mer än två veckor bakåt?

Nej. Vi vill ha in din retur så fort som möjligt för att lättare kunna leverera en så bra anpassad upplaga som möjligt. Du kan rapportera från och med måndag föregående vecka. Äldre returer går inte att rapportera.

Var kan jag göra en leveransreklamation?

En leveransreklamation gör du enklast via verktygslådan eller övriga tjänster. Ange datum, tidning, antal tidningar på följesedeln och antal tidningar ni fick. Saknas det så många tidningar att de inte räcker för dagen? Kontakta Kvällstidningarnas Kundcenter (077-44 15 000). Vi hjälper dig att efterlysa de sakande tidningarna och ber aktuell chaufför att åtgärda problemet.

Hur får jag tag i chauffören?

Vill du komma i kontakt med chauffören så kontaktar du Kvällstidningarnas Kundcenter på 077-44 15 000. Vi hjälper dig med att kontakta chauffören och ge denne ditt ärende.

Vad är en vinjettretur?

De kunder som inte kan få leveranser av en tidningsbil returnerar överblivna tidningar i kuvert. Klipp ut den del av tidningen där datumet syns på både huvudtidningen och magasinen, skicka sedan kuvertet med returer till oss en gång per månad. Returerna rapporteras som vanligt på vår webbplats.

Hur ofta är det fakturering?

Vi fakturerar en gång i månaden.

Vad är returer?

De tidningar som du inte får sålda ska du skicka tillbaka till oss. De kallas för returer och rapporteras på vår webbplats under returrapportering.

Stäng